Hvem holder øje med dig?

Når man bevæger sig rundt i offentligheden og i forskellige virksomheder, så vil man ofte kunne få øje på videoovervågning. Man kan vel endda sige, at videoovervågning er blevet det store symbol på overvågning i sin helhed. Det er jo på trods af, at overvågning idag er meget mere end video, den digitale overvågning fylder uden tvivl mere, og berører også langt flere mennesker. Kan man ihverfald forestille sig.

Herefter er det jo den evige diskussion om, hvornår det er for meget og hvornår det er tilpas. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg tror bare, at man må konstatere at det er nødvendigt, for ellers ville man ikke bruge den mængde resurser på det.
For det handler jo typisk om, at vi vil beskytte noget som repræsenterer enn værdi. Værdien af det vi beskytter skal typisk være større end omkostningen til sikring, omkostningen til overvågning.

Jeg er ikke i tvivl om, at der findes andre effektive sikringsmetoder end overvågning, men det afhænger altid af den konkrete situation.
Derfor vil jeg også udlade at nå en konklusion. Men blot konstatere at det er nødvendigt i et eller andet omfang.

Comments are closed.

Post Navigation