Monthly Archives: maj 2013

You are browsing the site archives by month.

Transport

Der findes et væld af transportmuligheder, og de har vel alle deres fordele og ulemper. Disse transportmuligheder findes i såvel privat som offentligt varianter, oftest er det et spørgsmål om likviditet om man vælger den ene eller anden løsning.

Rent geografisk, er der selvfølgelig også mere eller mindre oplagte valg. Helt grundlæggnede arbejder vi vel med tre forskellige transportkategorier. Dem på vand, dem på land og dem i luften. Den hurtigste af de tre er dog uden tvivl at rejse via luft, at rejse med fly.

Nogen gange kan man endda opleve, at det udover at være det hurtigste alternativ også kan være det billigste alternativ. På nogen ruter er konkurrencen så hård, at priserne er nærmest uvirkeligt lave. Omvendt, findes der selvfølgelig også ruter, hvor efterspørgslen er lav, konkurrenceformen er monopol, og hvor selskabet helt selv kan sætte en pris. På trods af det, er flytransport dog stadig rigtig effektivt.

Den største ulempe ved at flyve, er dog det massive apparat man skal igennem, før man kan gå om bord på flyet. Man kan givetvis dæmme op for en del af det, hvis man havde et privatfly, det har jeg dog ikke, og må i stedet kæmpe mig igennem check-in, security og så den lange ventetid som kommer mellem de to stop, og så flyets afgangstidspunkt. – Når det er skrevet, så er transporttiden dog stadig imponerende lav, og den kan man ikke konkurrere med, med andre transportmidler.

737792_46124680

Flat-rate!

Mobiltelefonerne gløder og det er helt perfekt for teleselskaberne.
I den seneste tid har det været bragt i forskellige medier, at danserne får smartphone-stress, at de simpelthen bliver syge af et overdrevet forbrug af deres smartphones.
I det anden ende sidder teleselskaberne og tjener, formentlig gode, penge på dette overforbrug. Trods dette, er det umiddelbare indtryk man får, at deres abonnementsløsninger ikke helt er tilpasset dette nye brugsmønster hos forbrugerne. Om ikke andet, så i hvert fald til forbrugernes fordel. I den ideelle verden, burde et abonnement vel sagtens være flat-rate, hvor folk kan bruge det alt hvad de magter både tale, tekst og data. Det er klart, at der må være et store svingninger i de forskellige kunderne forbrugsmængde, dog må man kunne ramme en pris hvor det også fremadrettet er en forretning for teleselskaberne.
Med den udvikling man ser inden for smartphones, peger mange ting også i retning af, at det nok bliver dataen som bliver den ressource en smartphone reelt skal bruge fremadrettet. Dataforbindelsen åbner nemlig op for mange af de muligheder som eksempelvis tale og tekst i mobilabonnementet tidligere dækkede.
Så, for mig at se må det helt sikkert være en prismodel, som bør definere fremtidens telemarked.

606091_63325786